Nya däck

Nya däck

Självklart kan du köpa nya däck och fälgar hos oss på Bildäck i Sollentuna. Nya däck. Beroende på vad du har för bil så kommer vi att plocka fram de däck som passar  bäst för just din bil. Kom in eller ring  till oss redan idag så hjälper vi dig direkt. 

PS! Det underlättar  om du har ditt registreringsnummer framme när du ringer

Att se till att din bil har bra däck är en av de viktigaste komponenterna för säker bilkörning.
Det är många faktorer som spelar in i hur mycket däcken slits och hur ofta däcken behöver bytas.

När du använder bilen ofta blir det följaktligen ett större slitage än om du kör sällan. Andra faktorer som också påverkar slitage och livslängd på bildäcken är det underlag som du kör bilen på, och i vilka väderförhållanden. De flesta vägar har i dag en väldigt god asfaltbeläggning, men det finns fortfarande vägar som skulle kunna hålla högre standard. Vägnät i andra länder kan ha sämre standard än vad svenska trafikanter är vana vid vilket kan medföra ökat däckslitage om du använder bilen utomlands. Var noga med att regelbundet kontrollera att bildäcken håller accepterad standard och att inga skador eller ökat slitage har uppkommit.

Det är inte bara själva körningen som orsakar slitage på däcken. Här följer andra viktiga saker att beakta:

  • Lufttryck i däcken
  • Däckbalansering
  • Hjulinställning

Om lufttrycket är felaktigt blir följderna att däcken slits mer än nödvändigt. Däck som har för lågt lufttryck gör dessutom att fordonets bränsleförbrukning ökar. Uppstår det plötsligt en trafiksituation som kräver en snabb manöver är det inte säkert att bilen klarar denna lika bra som vid ett korrekt lufttryck.

Om däcken är felbalanserade medför detta oundvikligen ett slitage som främst sätter sig på däckets ytterkanter. Fordonet kan även vid felaktig däckbalansering kännas skakig och rent av vibrera, vilket kan få negativa konsekvenser på bilförarens koncentration. Dessutom kan bilens drivlina ta skada.

En annan komponent som är viktig att beakta ifall du upptäcker att bilens däck slits ojämnt är om det uppkommit felaktigheter med hjulinställningen. När du vill vara säker på att bilen har korrekt hjulinställning, däckbalansering och rätt lufttryck står vi på Bildäck i Sollentuna självklart till din tjänst. 

Se till att ha däck som håller måttet

Du kan själv utföra enklare tester på däcken för att se om de lever upp till gällande lagar och bestämmelser för däckdjupet. När du mäter däckdjupet ska du utgå från det ställe som är mest slitet. Här måste djupet vara minst 1,6 mm på sommardäcken och 3 mm på vinterdäcken för att vara godkänt. Dock rekommenderas att ett sommardäck bör ha minst 3 mm däckdjup och ett vinterdäck 4-5 mm däckdjup för att anses vara trafiksäkra. Har dina sommardäck ett däckdjup som understiger 3 mm, men är över 1,6 mm ska du ta i beräkning att däckens egenskaper, som till exempel att motstå vattenplaning, minskar med ett försämrat däckdjup. Ta gärna kontakt med oss på Bildäck i Sollentuna för att få tips och råd och en professionell mätning av däckdjupen.

När du ska köpa nya däck till bilen ska du alltid hålla dig till samma leverantör av alla fyra däcken. För att få reda på exakt vilken däckdimension som gäller för just din bil ska du titta i bilens registreringsbevis. På insidan av däcket hittar du dessutom flertalet koder och information som bland annat berättar om däckets dimensioner, belastningskod, tillverkningsland, hastighetsindex, fabrikat och ytterligare en del information. Känner du dig osäker på hur koderna ska tolkas står personal på Bildäck i Sollentuna alltid till din tjänst.

Priser vid skifte och punktering

 

Punktering

Från 500kr /per däck

Service vid punktering:

  • Utvändig och invändig kontroll av däcket
  • Kontroll av däckets sidor invändigt. ( om du kört med punktering och däck sidorna är skadade måste däcket bytas)
  • Rep. Av punktering
  • Montering och Balansering ( när däcket har varit demonterat måste däcket balanseras om)

Däckskifte

Alla bilar 450kr

Service vid skifte:

  • Vi byter dina däck kollar slitage och lufttryck innan du lämnar verkstaden.

Balansering inkl. skiftning

Från 200kr /per däck

Service vid skifte:

  • Vi byter dina däck kollar slitage och lufttryck innan du lämnar verkstaden.

Glöm inte att kontrollera hjulmuttrarna!

Har du nyligen skiftat däck från sommardäck till vinterdäck eller tvärtom? Kom ihåg att kontrollera och efterdra hjulmuttrarna vid behov efter de
första 10 milen, annars finns det risk att muttrarna lossnar.