Dina sommardäck är livsviktiga!

Dina sommardäck är livsviktiga!

Dina däck är livsviktiga. Däck med bra grepp kan minska konsekvenserna av en olycka avsevärt genom att du snabbt kan få ner farten eller underlätta en undanmanöver utan att få sladd.

Ett sommardäck är gjort för att klara hög värme och ge bästa skydd mot vattenplaning, med spår som leder bort vatten. Vad har du för mönsterdjup på dina däck idag? Det är otroligt viktigt att du återkommande kollar av dina däcks kvalité och vi hjälper dig gärna om du är osäker. Sväng förbi oss så bjuder vi på en kopp kaffe under tiden vi kontrollerar dina däck. För oss är du som kund viktig.

Vattenplaning är något som det finns risk för, främst under sommaren. Vattenplaning handlar främst om tre faktorer. Det är mängd vatten på vägen, hastighet på bilen samt mönsterdjupet på däcken. Ju mer vatten det ligger på vägbanan, desto större risk för att däcken planar helt eller delvis. Ju högre hastighet, och mindre mönsterdjup desto ökad risk för vattenplaning. Om du har ett mycket lågt mönsterdjup, så kan du råka ut för vattenplaning även i låga hastigheter. Genom att investera i nya sommardäck så får du ett däck med bättre förmåga att tränga undan vatten än vad ett äldre slitet däck gör. Sommardäck med V-mönster är de bästa däcken för att motverka riskerna för vattenplaning. Sen till sist, det är främst hastigheten på bilen som påverkar. Så anpassa den efter rådande omständigheter.

Just nu har flertalet sommardäck på hyllan och kan hjälpa dig med rätt däck för just din bil!

Mönsterdjup
Ditt däck måste ha ett kvarvarande profildjup av minst 1,6 mm i däckets huvudmönster. Vid färd på väg under perioden 1 december – 31 mars när det är vinterväglag ska däck till personbil, lätt lastbil och buss med en totalvikt av högst 3 500 kg samt släpvagn som dras av ett sådant fordon, ha ett kvarvarande profildjup av minst 3 mm i däckets huvudmönster.

Varmt välkommen in till oss på Bildäck i Sollentuna så hjälper vi dig hela vägen